Meet the volunteer: Anna

Meet the volunteer: Anna

Wekelijks kan je over heel Vlaanderen aan orienteering doen, wist je dat hiervoor dagelijks vele vrijwilligers druk in de weer zijn? Zonder vrijwilligers kan orienteering niet bestaan, we zijn hen dan ook enorm dankbaar voor hun inzet!
Met “Meet the volunteer” willen we maandelijks een vrijwilliger beter leren kennen en stellen hem of haar enkele vragen. Deze maand: Anna Serrallonga.

 • Wie ben je?
  Ik ben Anna, afkomstig uit Barcelona en ik woon al 8 jaar in België. Ik werk voltijds als Data en Rapportering Analist voor het waterzuiveringsbedrijf Aquafin.
 • Welk vrijwilligerswerk doe je?
  Voor TROL help ik een paar keer per jaar met de controle van prebalises of posten ophalen bij wedstrijden. Vorig jaar organiseerden wij (samen met Desmond) een Nationale wedstrijd in de Witte Bergen.
  Een paar jaar geleden was ik in de Raad van Bestuur van Orienteering Vlaanderen beland, maar dat was niets voor mij. Ik wou liever helpen in domeinen waarin ik ervaring had. Daarom verkoos ik om in de Commissie Wedstrijdkwaliteit te beginnen. Na 10 jaar vrijwilligerswerk in de Commissie Wedstrijdkwaliteit van de Catalaanse Federatie in Spanje, wou ik ook mijn steentje bij OV bijdragen.
  Anderzijds ben ik (dankzij aan Desmond) meegesleept als hulpcoach van de Commissie Topsport. Er kruipt best wat werk in om trainingen te organiseren, atleten op te volgen en buitenlandse stages en internationale wedstrijden te regelen. Maar het is heel plezant om de atleten te zien groeien in onze sport. Trainingen waar alle atleten samenkomen en van elkaar leren zijn de tofste. En als er op het einde van het seizoen er nog mooie (internationale) prestaties neergezet worden, is dit de kers op de taart!
 • Wanneer ben je gestart als oriënteur?
  Mijn vader is altijd actief in sporten in de natuur geweest, waaronder Orienteering. Toen ik ongeveer 13 jaar was, vroegen mijn broer en ik om meer en meer wedstrijden te mogen lopen. Snel volgden er wedstrijden in het buitenland met de nationale (jeugd) Spaanse ploeg. Ik vond het toen zo leuk dat ik sindsdien geen Europees of Wereld kampioenschap van mijn leeftijd gemist heb (tot ik vorig jaar gestopt ben met Topsport).
 • Wat is je grootste blunder?
  Lang geleden liep ik een selectiewedstrijd in het zuiden van Spanje op een heel moeilijke kaart met “lapiaz”-stenen. Ik maakte toen zo’n grote fout dat ik van de kaart liep. Het duurde een half uur om terug op de kaart te komen en te weten waar ik was. Het was duidelijk dat ik die dag geen punten zou scoren voor de selecties. Maar aangezien ik de dag nadien opnieuw een selectiewedstrijd had in het zelfde terrein, moest ik proberen er iets van te leren. Daarom probeerde ik onderweg naar de aankomst toch een paar posten aan te doen om ervaring op te doen.
 • Wat is je meest memorabele orienteering ervaring?
  Ik kan moeilijk slechts 1 moment kiezen… In 2012 behaalde ik 2 bronzen medailles op het Wereld Universitair Kampioenschap. Na lang wachten totdat alle vrouwen toegekomen waren, riep de speaker dat ik een medaille gewonnen had en toen ik kon mijn tranen niet bedwingen. Nog een mooie ervaring was Tiomila 2019 waar ik als 6e binnenkwam op het eerste been en dit in een grote arena vol publiek. Zo goed kunnen presteren op een van de belangrijkste aflossingen ter wereld was een memorabele ervaring. Ook dit te kunnen delen met de ploeggenoten Hannah (TROL) en Ems (Omega) voelde zelfs nog beter!

 

BEDANKT Anna! Dankzij jou wordt orienteering elke dag nog beter!

Meer vrijwilligers leren kennen? Lees dan ook: Meet the volunteer: Jeroen

Meet the volunteer: Jeroen

 

OrienteeringVlaanderen_logo

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Uitschrijven? Je kan je op elk moment uitschrijven voor onze nieuwsbrief via de link in de footer van onze e-mails. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief geef je Orienteering Vlaanderen toestemming om de hierboven ingevulde gegevens te gebruiken en verwerken. Deze zullen in geen geval doorgegeven worden voor commerciële doeleinden. Voor meer informatie en onze privacyverklaring kan je terecht op onze website.