Zware benen maar licht in het hoofd

Zware benen maar licht in het hoofd

Een gesprekje met orientatieloopster Aurélie Deschepper. We ontmoeten Aurélie tijdens de koude maar zonnige manche op Spiekelspade. Ze is op dat moment leider in de Forest Cup bij de dames. En het is spannend afwachten of dat zo blijft na deze loop. In afwachting daarvan stelden we haar enkele vragen.

Ben je tevreden van je prestatie vandaag?
De benen waren niet zo goed. Ik heb een zware week achter de rug op het werk en dat voelde ik wel. Maar heb me wel goed geamuseerd. En het is nu ook niet dat ik slecht gelopen heb of zo.

Welk werk doet een autoritaire leidster van de Forest Cup dan?
(Lacht) Ik werk bij de luchtmacht. Dus het zal je niet verbazen als ik vertel dat ik onze mooie loopsport daar heb leren kennen op mijn achttiende. Ik heb me nadien aangesloten bij de club Balise 10.

En kom je speciaal voor de Forest Cup naar deze wedstrijden afgezakt?
Neen, ik loop eigenlijk bijna ieder weekend en het zijn fijne kaarten. Ik was aanvankelijk dan ook verbaasd dat ik eerste stond in dit criterium en hoewel ik loop voor het plezier is het dan ook mooi meegenomen. Ik ga proberen om ook de laatste wedstrijd er bij te zijn en wie weet een prijs binnen te halen?

De prijsuitreiking is gepland op de (uitgestelde) Orienteering Soirée op 25 maart. Daar wordt ook de city cup voorgesteld. Mogen we je daar ook vooraan verwachten?
Neen, mijn specialiteit is echt het bos. Bij voorkeur de middenafstand. Maar snelle sprints op stads- of parkkaarten zijn dan niet. Dus dat wordt moeilijk.

Nog veel succes! En we kijken uit naar de einduitslag van de Forest Cup!

Ranking Forest Cup: forestcup.orienteering.vlaanderen

Reglement Forest Cup: Klik hier voor meer info

Orienteering Soirée 25/03/2022: Info en inschrijvingen

Nota: Intussen liet Aurélie weten dat ze helaas niet aanwezig kan zijn op de laatste wedstrijd nu zondag 27/02. Ze werd ook 35 en veranderde hierdoor van klassement D21 naar D35 waar ze opnieuw de eerste plaats wegkaapt. Welke dame van D21 gaat er aan de haal met de wisselbeker?

OrienteeringVlaanderen_logo

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Uitschrijven? Je kan je op elk moment uitschrijven voor onze nieuwsbrief via de link in de footer van onze e-mails. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief geef je Orienteering Vlaanderen toestemming om de hierboven ingevulde gegevens te gebruiken en verwerken. Deze zullen in geen geval doorgegeven worden voor commerciële doeleinden. Voor meer informatie en onze privacyverklaring kan je terecht op onze website.