Vooruitblik nieuwe editie door winnaar Lennert Lens

Vooruitblik nieuwe editie door winnaar Lennert Lens

Lennert Lens won reeds 2 keer de Forest Cup, was het puur toeval of heeft hij een geheim recept voor zijn overwinningen? We vroegen het hem in een interview:

 

Hoe kijk je terug op je overwinning van de laatste editie?

Mijn overwinning van de vorige editie kwam nogal onverwacht. De eerste wedstrijden waren op oriënterend vlak niet top en daar bovenop kwam in november nog een klierkoorts besmetting bij die zijn sporen naliet. Enkel bij de laatste wedstrijd op de Lommelse Sahara had ik een goed gevoel, maar door de sterke prestaties van Brent Vleugels in de vorige wedstrijden dacht ik eigenlijk dat een 2de plek het hoogst haalbare was. Het was dus een aangename verrassing toen duidelijk werd dat ik toch gewonnen was.

Waar heb je de Forest Cup “beker” uitgestald? 

De forest cup heeft een mooi plekje naast de tv in de woonkamer.

Wat is je planning voor de Forest Cup editie 2023-2024, plan je nog een plaatje bij te zetten op de wisselbeker?

De editie van dit jaar is eigenlijk een beetje een sprong in het onbekende voor mezelf. Eind dit jaar verwachten wij ons eerste kindje. Het zal dus afwachten worden hoeveel er getraind kan worden, ook moet ik waarschijnlijk iets selectiever zijn in mijn wedstrijden die ik loop. Natuurlijk ga ik wel proberen om deel te nemen. Vooral naar de laatste wedstrijd in het chartreuzebos, waar ik regelmatig train, kijk ik uit.

Ben je je trainingen aan het opbouwen naar de start van de Forest Cup of kijk je hoe het loopt?

Meestal doe ik geen specifieke trainingen naar een wedstrijd toe. Ik probeer een vijftal keer per week te lopen als basistraining. Wat fietskilometers of een wedstrijdje padel zijn een  extra.

Wie wordt jouw grootste tegenstander denk je?

Het is moeilijk een specifieke naam te plakken op de grootste tegenstander. Ik denk dat er veel potentiële winnaars zijn. Ik denk dan aan zowel Brent als Adriaan die de vorige edities sterk presteerden, of misschien wel iemand van de BeArrows.

 

We wensen je veel succes met de Forest Cup Lennert, en nog meer met het aankomende vaderschap!

OrienteeringVlaanderen_logo

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Uitschrijven? Je kan je op elk moment uitschrijven voor onze nieuwsbrief via de link in de footer van onze e-mails. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief geef je Orienteering Vlaanderen toestemming om de hierboven ingevulde gegevens te gebruiken en verwerken. Deze zullen in geen geval doorgegeven worden voor commerciële doeleinden. Voor meer informatie en onze privacyverklaring kan je terecht op onze website.