Tricky parksprint maar kon focus houden

Tricky parksprint maar kon focus houden

Een gesprekje met oriëntatieloper Wouter Hus, alias “de mus van Mol”. We ontmoeten Wouter tijdens de kickoff van de City Cup te Gent. Hij heeft zonet de eerste wedstrijd gelopen en staat aan de leiding bij de heren. 

Ben je tevreden van je prestatie vandaag?
Zeker tevreden met de prestatie van vandaag. Het was een tricky parksprint met heel veel volk onderweg en heel wat moeilijk bereikbare postenlocaties. Ik liet me niet uit concentratie brengen en dat was zeker nodig. Natuurlijk zijn er altijd punten voor verbetering maar daar werken we aan voor de volgende keer.

Kom je speciaal voor de City Cup naar deze wedstrijden afgezakt?
Niet speciaal. De City Cup is een mooi initiatief, maar ik zakte vooral af voor de dubbele training FUNsprint + CUPsprint.

Wat is je verdere planning voor de City Cup, ga je vol voor de winst in de eindklassering?
Indien mogelijk had ik graag voor de eindwinst te gaan maar helaas zal ik twee manches missen door een trainingskamp in functie van het WK. Ik vermoed dat
enkele andere toppers minder manches zullen missen en dus meer kans op eindwinst zullen hebben.

Welk werk doet de eerste leider van de City Cup en hoe valt dit te combineren met het leveren van goede prestaties?
Ik ben kinesist van beroep. Ik probeer elke dag te trainen. Ik plan mijn trainingen voor en na mijn werkuren. Het is zeker niet ideaal om te recupereren na een zware werkdag maar ik doe mijn sport vooral voor het plezier en ik zou de trainingen niet kunnen missen!

Nog veel succes! 

Ranking City Cup: citycup.orienteering.vlaanderen

Reglement City Cup: Klik hier voor meer info

OrienteeringVlaanderen_logo

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Uitschrijven? Je kan je op elk moment uitschrijven voor onze nieuwsbrief via de link in de footer van onze e-mails. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief geef je Orienteering Vlaanderen toestemming om de hierboven ingevulde gegevens te gebruiken en verwerken. Deze zullen in geen geval doorgegeven worden voor commerciële doeleinden. Voor meer informatie en onze privacyverklaring kan je terecht op onze website.